Just nu är det bara skador……nja inte bara!

Jag har ju hållit på i snart 4,5 år och tränat och har ju självklart utvecklats något enormt på dessa år, från en gång i veckan och easy line där man jobbar i maskiner till högintensiva hiit-pass och konditionskrävande pass 5-6 gånger i veckan!

Kanske man någonstans här börjat tappa lite omdöme och tror att man kan allt, vilket ju självklart inte är fallet och det är väl då man börjar skada sig!

För några månader sedan började jag med boxhopp och tycker det är skitkul men när det gäller all form av träning så får man inte tappa fokus för då är olyckan framme. Mitt första misstag jag gjorde på boxen blev bara ett skrapsår, det var dessutom en box av plast men resultatet av mitt andra misstag syns härovanför och betydligt värre.

Jag var på veckans intensivpass och vi skulle bl a göra 80 boxhopp och då krävs ännu mer koncentration, delvis för att man blir väldigt trött och vid det här tillfället hoppade jag på trälåda och det började ju bra med de första 20-30 hoppen men så fick jag något annat i tankarna och vips skrapade jag i men kände inget speciellt av det utan först efteråt när vi var klara och jag kavlade upp byxan och fick se.

Det var ganska djupt men nu 6 dagar senare tycker jag mig märka att det börjar läka och idag har jag haft såret utan sterilt plåster på och självklart har jag tränat på som vanligt men nästa gång jag hoppar har jag lovat mig själv att inte tappa fokus för det kan bli mycket värre.

Dagen innan jag slog i boxen drog jag i backen utanför gymmet när jag skulle ta mig snabbt till bilen och i mörkret såg jag i te den höga asfaltskanten och vips låg jag på backen, slog upp ett ytligt sår i huvudet, skrapade knät och förstörde mina byxor, ja herrejisses detta händer ju bara mig!

Men vi har ju haft trevligt den hör veckan också, årets hälsoevent på Body gym avverkades i går, en dag fylld av träning, träning och åter träning och självklart massa prat med goa träningsvänner.

Denna pingla, Lolli, dessutom min frisör, boxades jag bl a med, en jäkel på att boxas, stark som bara den, idag har jag riktig träningsvärk i armarna runt om, Hahahaha!

4 pass avverkade jag under dagen bla lyftarteknik, har ju problem i mina marklyft och fick svar att jag är för svag i bröstryggen så det ska jag träna på. Avslutade med ett HIIT & Twist som hår ut på att man jobbar i par under 3 minuter med två stationer, en styrka och en cardio så medans den ena hör ett visst antal reps på styrkan kör den andra cardio och så byter man, vi körde 11 stationer och det tömde den sista energin för dagen som sedan avslutades på Ronja med mat och ett antal glas med vin och sedan var det sängen som hällde!

Ja nu ser jag redan fram emot nästa års event!/Lotta

Resa till Polen

Den här gången blev det jag och dottern som drog iväg och Polen var vår destination. Att hinna med denna stad på två dagar är ju inte möjligt och eftersom både dottern och jag är mycket shoppinggalna så blev det mycket sånt, för kläder är billigt i Polen! Men lite kultur hann vi med.

Gnomer i Wroclaw

Konstigt träd

Fin kyrka

Kärleksbron Most Tumski där förälskade par erkänner sin eviga kärlek för varandra genom att fästa hänglås på bron. Nycklarna kastas i älven och du kan se dem skina i solen under vattenytan. 

Floden Oder som startar i Tjeckien och rinner genom Wroclaw

Vi bodde på ett hotell som heter Park Plaza Hotell, såg skitfint ut på bild när jag bokade men jag skulle säga att det var som ett Scandichotell, så förstår ni!!

Utanför hotellet flyter Oder och där var det många svanar, både par med ungar och utan ungar

Efter fyra dagar i Polen var vi åter tillbaka till Sverige och Malmö och jag hade bestämt mig för att stanna över natten och åka hem på måndagsmorgonen så jag fick lite tid med mina godingar, Wilma och Majken!

Ja, nu har jag ju varit ute och rest ganska mycket, på två år har jag hunnit med Kroatien, London, Cypern och nu Polen, vart det bär hän nästa gång, ja det vete katten, men jag har ju ett drömresemål och det är ju Paris! Ska jag försöka se innan jag vänder upp näsan, hahahaha!

Den här veckan sedan jag kom hem har jag hunnit med 6 träningspass så nu är jag nöjd tills nästa gång och det börjar på måndag och fortsätter till lördag kväll, på lördag är det nämligen Body Gym & Relax tredje hälsoevent och jag har varit med på de två första och självklart är jag ju med även på den tredje.

Fyra klasser har jag anmält mig till, dagen börjar kl 9.30 med Anna och Ingela och jag är övertygad om att det blir en fartfylld timme inne i mässhallarna, sedan ska jag gå på lyftteknik och boxning och Hiit with a twist med Anders och Pontus och så har jag anmält mig till föreläsningen, får se om jag hoppar den och ägnar lite tid åt återhämtning och iordningställande inför middagen som startar kl 17.00!

Återkommer om denna dag/Lotta

Min träning

För snart 4 år sedan bestämde jag mig för att börja träna, jag var då nästan 58 år och jag drog med mig syrran också!

Då trodde jag nog inte att jag skulle nå så långt som jag faktiskt har gjort…idag kör jag minst 5 pass i veckan, HIIT, Tabata Kondition, Tabata Styrka och då och veckans intensivpass på Body gym & Relax i Vimmerby…

Min kondition har gått från botten till toppen, benen är starka, det jag fortfarande har problem med är vikter över huvudet, klarar bara 10 kg i militärpress, men jobbar på det.

Men ett som är säkert det är att jag älskar detta med träning, främst cirkelträning men då och då tränar jag själv i gymmet och då främst styrketräning oftast i form av marklyft som är en kanonbra  Helkroppsövning.

Jag har faktiskt sprungit lite också, t o m milen! Något jag inte klarade när jag var rökare, klarade knappt att springa i utställningsringen.

Så inga ursäkter håller att man är för gammal för att träna utan det kan man börja med närsomhelst.

Visst har man mål med sin träning och om man sedan kommer dit är en annan historia!

Nu ser jag fram emot att åka till Polen och Wraclow med min dotter torsdag-söndag! Är ju inte överförtjust att flyga men ett måste om man ska komma fram på ett snabbt sätt.

/Lotta

Visst gör man väl allt för sin hund!

Hittade denna text på en av mina hårddiskar och jag är så glad att jag skrev ner detta, Tjorven var för mig en once in a lifetime dog, även att alla mina hundar betyder och har betytt allt så finns det vissa som har en särskild plats och det hade Tjorven!

09:05 2004-01-03

Min älskade Tjorven är borta, igår fick jag ta bort henne.

I oktober kände jag en knöl i hennes mage och åkte till V-by veterinärstation och röntgade henne och hon hade en stor knöl i magen, 30 oktober var jag i Linköping med henne och hon opererades hade en stor tumör i mjälten som även hade penetrerat till andra organ så dom tog bort hennes livmoder också. Cancerformen hette hemiangiocarcom, en av de värsta sorterna. De gav henne cirka 2 veckor att leva.

Men efter några veckor tyckte jag ändå att hon mådde bra, hon slutade gräva vilket tydde på att hon inte hade ont. Annandag Jul åkte jag upp till Helene och dagen efter ringde Sten och sa att Tjorven inte kunde resa sig, hade kissat och bajsat på sig, jagkom hem på eftermiddagen men då mådde hon bättre och blev helt återställd men var väldigt bukig, vilket jag senare fick förklarat att det troligtvis var vätska.

Hon hade flera återfall varav ett på nyårsafton då hon även sjönk kraftigt i temperatur till 36.5 och var jättekall på kroppen, jag lindade in henne i filtar och efter ett par timmar var hon återställd igen, hon hade återigen nyårsdagen ett anfall och sedan i går på morgonen efter en ny attack beslöt jag att det skulle vara slut på lidandet så jag ringde Tom som kom ut vid 12-tiden.

Då mådde Tjorven återigen bra men hon fick till att börja med Plegisil och det fick verka cirka 20 minuter och vid det tillfället var hon helt borta vilket kändes skönt, hon låg i mitt knä hela tiden, var väl lite orolig först innan sprutan verkade helt ut.

Sedan rakade han henne på benet och hon fick 3 stora injektion narkos och hon somnade in så lugnt och fint.

Hon fick ligga på golvet i vardagsrummet hela eftermiddagen tills Sten kom hem och jag hade grävt graven och vi la ner henne och hon hade den gröna fleecefilten, en orange filt samt det stora lapptäcket, min gula tröja och hennes matskål. Över la vi stora stenar och sedan satte jag ner ljuslyktorna jag fick av Martin och Helena i julklapp och tände dom och Kerstin hade köpt blommor som jag lade på graven.

Nu vilar Tjorven i lugn och ro i hönsgården och jag hoppas hon har det bra och kommer till hundhimlen snart.

Sov gott min älskade Prinsessa, kram och puss från mamma

Golden retriever

2005 köpte jag en jättefin hanvalp från Norge, Chaveni Watergate som jag döpte till Robin, han är barnbarn till Helene Strömboms fina Rossmix Rugger, Kevin

Tyvärr gick det så illa att han var steril så jag bestämde mig för att
sälja honom pga detta men han fick ett fint liv hos Annette och Jörgen i Hovmantorp! Idag är han 13 år och 3 månader.

Trots att jag har slutat med uppfödningen sedan 6 år tillbaka, så kommer det små brev i e-posten både tråkiga och glada, men har man gett sin hund ett långt liv, till skillnad från människor som tar bort dom alldeles för tidigt, pga att man kanske vill köpa sig en ny hund, ja, då är det helt okey för mig att läsa eller få ett telefonsamtal där dom berättar att deras hund har fått somna in.

Fick från Margareta Freden, skäms att säga men jag kommer inte ihåg henne, men de valparna var födda 1999 och hunden hette Goldblossoms Great Pleasure och kallades för Zola, han blev nästa 15 år gammal. Det värmer mitt uppfödarhjärta som naturligtvs fortfarande finns kvar.

Ja, rätt som det ärså dyker dom säkert upp i mitt minne.

Ja, nu går vi mot hösten och det har ju varit en alldeles för varm sommar men snart kommer vi säkert börja gnälla för att det är för kallt, ja det är väl så vi är skapta.

/Lotta

 

Tomater i massor

Vilken sommar vi har, tror aldrig jag varit med om detta tidigare!

Det började i maj och nu går vi mot slutet av juli och det är bara midsommarveckan som var sval men får jag vara ärlig så längtar jag just nu till vintern!

När vi kom tillbaka från Cypern valborgsmässoafton och såg mina långa, rangliga tomatplantor trodde jag nog inte att det skulle bli så mycket av dom men finare plantor har jag nog inte haft och massor med frukt på!

Jag har fyra sorters tomater, black opal som är en körsbärstomat som blir mörkröd och den är så god, sedan har jag en gul som heter sin flower också körsbärstomat och så har jag två stora röda  Gurkorna ger inte så mycket skörd i år, kanske att de kan komma igång igen.

I år sådde jag paprikor istället för att köpa färdiga plantor och maken till plantor får man leta efter, massor av god frukt.

 

Meloner tror jag inte jag sår mer. Så lite frukt som det ger är det inte värt det.. honungsmeloner är 3-4 stycken och vattenmeloner har jag väl 5 stycken.

Men smaken av det egna är inte jämförbart med det man köper. Har sått zucchini och sellleri också i år med god avkastning.

Regn däremot har vi inte fått något, som tur har vi åvattnet men våra tre äppelträd som alla ger frukt i år kommer nog tyvärr att torka bort, svårare att vattna dessa.

Transparancheblanc men små frukter.

Ska prova regndansare idag så får vi se om det kan bli något regn idag😁

Lördagsmorgon=HIIT=högintensiv intervallträning

Jag svettig och dan efter avklarat pass i vår fina HIIT-sal!

Jag gillar ju egentligen att sova på morgnarna men jag tänkte ändå att jag skulle prova att vara med på Ingelas lördagsmorgnar kl 9! Och jag är fast. Det är så otroligt skönt efteråt, massa energi och så är det ju också den här dagen jag äter lite mer ’’onyttigt’’ och kan numera med gott samvete göra det😁

Dagens pass var indelat i två tior så vi körde först ena tian 2×30 sek och mellan tiorna hade vi en hel minuts vila!!!

Som avslutning, som alltid, fick vi 1 minuts burpee och jag gjorde 12 stycken, jättenöjd men kunde säkert gjort några fler men då får vi tänka på att vi först kört skiten ur oss i en timme! Nu gör jag ju också burpees mer korrekt med bröstet ända ner i golvet och klapp över huvudet när jag hoppas upp.

idag är jag nog mest nöjd med grodhoppen, tror att jag blivit mycket rörligare i höfterna vilket gör att jag kommer längre ner och får bra swing när jag skjuter mig iväg.  Sedan är ju min kondition super, jag kan jobba bättre bu med hög puls!

Ja, resten av dagen blir hämtning av gran, tänkte baka en mjuk pepparka på plåt med kokos på, sedan är det väl dax att börja städa lite, det är ju snart jul!

Fredagsfys och fredagsmys

Veckans häftigaste pass, ja det är tabata 35 minuter på Body Gym & Relax, inget annat att orda om det, vet inte varför men det är en härlig stämning, kanske för att det är fredag. Här är innan passet börjar, jag brukar alltid vara först eftersom jag vill stå där jag brukar, nu tror jag inte det är så stor risk att någon tar ”min” plats för jag står precis framför Ingela, hahahahaha!

Dagens pass var mycket ben och mycket puls och jag var totalt genomsvett när jag var klar. Har börjat med att stretcha bröstmuskeln och märker att den högra är mer ansträngd än den vänstra, får hoppas att det kan lossna där för jag har ju en del problem med min högerarm som inte är lika stark som den vänstra.

Jag gillar ju att fota månen och häromdagen när det var fullmåne var det även supermåne men jag tyckte den var lika stor som vanligt men däremot dagen efter var den större, hmm!

Men det är helt otroligt att kunna se den trots att den är 40000 mil bort.

Imorgon blir det ett tidigt HIIT-pass kl 9.00 så då får jag ställa klockan men det gör absolut ingenting för det passet med Ingela är något extra, jag gillar ju när det är hårt och mycket puls, en enormt skön känsla efteråt och jag får massor av energi när jag tränar tidigt på morgonen så att jag får ställa klockan en gång i veckan gör absolut ingenting.

Ja, snart bara två veckor kvar till jul och idag har jag varit och köpt årets julskinka, 4,5 kg blev det, en rund och fin skinka som jag i år ska göra annorlunda, jag ska inte koka den i vatten som jag brukar utan göra den i ugn, har fått recept från Glada utegrisar i Brantestad så det ska bli spännande.

Nej nu tar vi kväller, dags att glo lite på tv och dricka te.

 

Ny vecka, nya möjligheter……

 

Ny vecka, nya möjligheter, ja så kan man ju se på det. Men alla veckor är ju egentligen likadana men när det är något nytt tror vi oftast att det ska bli bättre men det blir inte bättre än man själv gör det.

Den här veckan i alla fall börjar med  ett härligt väder ute, 3 minusgrader, hög luft och ett lager av frost på träd och buskar och flickorna, Ashley och Miranda och jag tar vår dagliga morgonpromenad i skogen som är ett bra sätt att väcka liv i kroppen

Ashley och Miranda på vår bro över Stångån

När vi kommer hem väntar frukost till både mig och tjejerna och det vet dom om för när jag släpper dom när vi kommer tillbaka är det full fart in i huset, kul att se. Problemet är bara att när vi går lite senare på dan tror dom att det även då är mat!! Ja, hundar har ju inte samma tänk som vi har och det är väl tur det.

Utsikt från bron bort mot där vi bor

Så här vackert var det i dag och man får passa på att njuta av det, ingen snö som ställer till massa elände.

I kväll är det veckans första träningspass på Body och det är ett av mina favoritpass, nämligen HIIT-tabata med Anna, ett pass fyllt av puls, styrka, teknik, ja helt enkelt underbart.

Ska hinna med ytterligare 4 pass den här veckan. Har haft en infektion i kroppen några veckor men inte så jag har varit sjuk, sådär inte sjuk men inte heller frisk, det är jobbigt, bättre då att det blir ordentligt.

En liten gran täckt av frost

Ja, idag tog jag med mig kameran, det är inte så ofta numera, tänk så mycket jag har fotat men nu blir det inte så mycket, måste skärpa mig, jag tycker ju så mycket om fotografering.

Det du inte gör idag kan vara försent imorgon