VIP=Veckans intensivpass

Erik, Niclas, Anders och jag i den övre raden och så Ingela och Johan i knästående efter avslutat pass! Foto: Lollo Cronwall

Detta var terminens sista vip-pass och jag längtar redan tills starten 2019!

ikväll var vi bara 6 stycken och Lollo bjöd på ett jullotteri där vi fick dra en lapp där övningarna stod på. Den första som drogs var en parträning där Ingela och jag körde, i 90 sekunder x 2 skulle den ena sitta i jägarvila, självklart inte mot någon vägg, och den andra gjorde 5 knäböj och kan förtälja att det brann i låren!

Sedan följde ytterligare 8 lotter med varierande övningar alltifrån burpee till hoppsquat, och avslutningsvis 50 jumping Jacks, 50 situps, 50 växelhopp alternativt utfallssteg och 50 som jag inte kommer ihåg.

Nu återstår 4 pass den här veckan och sedan kör jag på som vanlig, ja självklart även julafton, kan ju inte vara utan träningen.

Tänk vilket fantastiskt gym vi har i Vimmerby med massa härliga träningsmänniskor och massa härliga instruktörer, känner mig så rik att få vara en del där!/Lotta

VIP=Veckans intensivpass

Jag är absolut inte någon crossfitmänniska och jag har inte den styrkan som crossfitutövare har men jag resonerar som så att jag gör så gott jag kan!

Jag är 62 år, har tränat i 4,5 år och går enligt mig själv hela tiden framåt i min träning och det är jag mycket stolt över.

Jag tränar som oftast 6 dagar i veckan, jag har mina 5 pass som jag i stort sett alltid går på och jag kan  inte boka mig för mer än dessa på två veckor och då jag vill vara säker på att få plats så är alltid mina 10 pass förverkade.

Svett och enorfinrik efter avslutat pass

På tisdagar har Body ett VIP-pass med Lollo, ett pass som är olika från vecka till vecka och jag har varit med på nästan alla dessa pass bortsett från när jag skadade mig men jag bokar mig aldrig förrän samma dag! Det har liksom blivit min grej.

Den vänstra längst upp gjorde vi alla 7 som var där

I tisdags körde Lollo en klassisk Wood  som heter Murph, fast egentligen ska det vara 1,6 km löpning och med viktväst men det fanns inte så många viktvästar så det fick bli utan.

Från löpningen, det är jag trea från höger. Foto:  Ingela Koponen

Vi började med 1,2 km löpning på löpbanden och det gick kanonbra, jag gillar normalt inte att springa på band men det bar inga större problem. Sedan var det dax för 100 pullups och jag såg direkt att jag skulle inte orka med mitt lila band så jag valde det tjocka gröna, kan säga att det var jobbigt ändån. Sedan var det dax för 200 armhävningar och där förstod jag också att jag skulle bli tvungen att stå på alla fyra och göra dom, kan förtälja att det var jobbigt ändån.

De 300 knäböjen däremot gick med glans, där är jag förhållandevis stark och så den sista löpningen som också gick bra.

Det var ett skitkul pass där man verkligen fick känna på sitt pannben.

Idag hade jag enorm träningsverk, mest i bicepsen då jag valde att göra pullupsen med händerna inåt.

Jag är enormt stolt över mig själv och älskar den här hårda träningenoch ser fram emot nästa VIP-pass!!!/Lotta

Tabata

Tabata innebär att man arbetar med två övningar i 4 minuter. Det finns olika former av tabata, kondition, där du jobbar enbart kondition och styrka, där du jobbar med enbart styrka och kombo där det är en kombination av både styrka och kondition.

Man varvar de två övningarna i 4 minuter, 20 sekunder och byter på 10 sekunder.

Lunchtabatapass på Body Gym & Relax i Vimmerby.
Foto: Ingela Koponen

Jag började med tabata när jag första gången var på Body Gym & Relax i Vimmerby för snart 3 år sedan. Meningen var att det skulle vara ett HIIT-pass men det var så få anmälda så det blev inställt.

Det var ett gratispass och jag var välkommen på tabata och trots att jag inte hade någon superkondition vid det tillfället så har jag kommit att älska denna träningsform som också har gjort att jag idag har bra kondition.

Jag kör alla tre formerna av tabata på Body, onsdagar styrka, torsdagar kombo och fredagar kontition.

Måndagar kör jag en kombination HIIT-tabata och på tisdagar varvar jag lite HIIT styrka med VIP-passet som är veckans intensivpass, gillar ju när det är högt i tak. På lördagar är det en morgon HIIT-pass som jag från början var motståndare till pga tiden men nu är det en självklarhet att ställa klockan och åka iväg och träna.

Blir det ett morgonpass på julafton, juldagen och annandag jul, ja då kommer jag vara där!!!!

Däremot en träningsform jag inte gillar så är det spinning, trots att jag har cyklat mycket i min dag, men jag vet inte vad det är, men jag får ingen kick av den träningsformen!

Har du inte börjat träna än, gör det, jag lovar, det finns inget som gör att du mår bättre/Lotta

 

Tiden går fort när man har roligt…….


Jovisst är jag träningstokig men det är så grymt skönt att få riva av ett pass så svetten dryper. Just nu är jag inne i ett flow där kroppen svarar på mina önskemål, nja bortsett från styrka över huvudet för det ska jag erkänna har jag problem med men det beror på att jag inte tränar det tillräckligt,, gillar ju mest konditionsträning men försöker ju naturligtvis få in styrka också. Nu gör dom om torsdagens Tabata Kondition till Tabata Kombo som innebär en styrke- och en kondiyionsövning per set, så det ska bli spännande.

Förra veckan var Wilma hos mig på hennes första höstlov, hon började ju förskoleklass nu till hösten och vi hittade på lite allt möjligt, bl a spöksmyg i gästgivarehagen, där jag lärde mig röka för många år sedan, Hahaha, sedan var vi på ALV en dag och så firade vi Lisa och Henriks Julius som fyllde 1 år!

 

Julius 1 år

Wilma rider på Pelle på Astrid Lindgrens Värld

Sedan åkte vi ner med Wilma på lördagen till Malmö och på söndagen när vi åkte hem tog vi vägen över Perstorp och köpte lite nya Malawiciklider hos Kenneth på Akvarieimporten.

Tiden går som sagt fort när man har roligt men ett helt år är att ta i, Ashley fyllde ju år häromdagen och jag trodde hon fyllde 12 år men det gjorde hon ju inte utan hon fyllde 11 precis som Miranda, som jag också trodde hade fyllt 12!

På söndag ska jag åka upp till Annika och Guldglimmans kennel och fota hennes då 7 veckorsvalpar, ska bli kul, Lena, hanhundsägaren kommer dit också, så vi ska nog se till att få fina bilder på valparna. Hoppas vädret är bra så vi kanske kan vara ute och fota men det återkommer jag till.

En bild på Ashley och Miranda på Ashleys 11-årsdag

/Lotta

 

Just nu är det bara skador……nja inte bara!

Jag har ju hållit på i snart 4,5 år och tränat och har ju självklart utvecklats något enormt på dessa år, från en gång i veckan och easy line där man jobbar i maskiner till högintensiva hiit-pass och konditionskrävande pass 5-6 gånger i veckan!

Kanske man någonstans här börjat tappa lite omdöme och tror att man kan allt, vilket ju självklart inte är fallet och det är väl då man börjar skada sig!

För några månader sedan började jag med boxhopp och tycker det är skitkul men när det gäller all form av träning så får man inte tappa fokus för då är olyckan framme. Mitt första misstag jag gjorde på boxen blev bara ett skrapsår, det var dessutom en box av plast men resultatet av mitt andra misstag syns härovanför och betydligt värre.

Jag var på veckans intensivpass och vi skulle bl a göra 80 boxhopp och då krävs ännu mer koncentration, delvis för att man blir väldigt trött och vid det här tillfället hoppade jag på trälåda och det började ju bra med de första 20-30 hoppen men så fick jag något annat i tankarna och vips skrapade jag i men kände inget speciellt av det utan först efteråt när vi var klara och jag kavlade upp byxan och fick se.

Det var ganska djupt men nu 6 dagar senare tycker jag mig märka att det börjar läka och idag har jag haft såret utan sterilt plåster på och självklart har jag tränat på som vanligt men nästa gång jag hoppar har jag lovat mig själv att inte tappa fokus för det kan bli mycket värre.

Dagen innan jag slog i boxen drog jag i backen utanför gymmet när jag skulle ta mig snabbt till bilen och i mörkret såg jag i te den höga asfaltskanten och vips låg jag på backen, slog upp ett ytligt sår i huvudet, skrapade knät och förstörde mina byxor, ja herrejisses detta händer ju bara mig!

Men vi har ju haft trevligt den hör veckan också, årets hälsoevent på Body gym avverkades i går, en dag fylld av träning, träning och åter träning och självklart massa prat med goa träningsvänner.

Denna pingla, Lolli, dessutom min frisör, boxades jag bl a med, en jäkel på att boxas, stark som bara den, idag har jag riktig träningsvärk i armarna runt om, Hahahaha!

4 pass avverkade jag under dagen bla lyftarteknik, har ju problem i mina marklyft och fick svar att jag är för svag i bröstryggen så det ska jag träna på. Avslutade med ett HIIT & Twist som hår ut på att man jobbar i par under 3 minuter med två stationer, en styrka och en cardio så medans den ena hör ett visst antal reps på styrkan kör den andra cardio och så byter man, vi körde 11 stationer och det tömde den sista energin för dagen som sedan avslutades på Ronja med mat och ett antal glas med vin och sedan var det sängen som hällde!

Ja nu ser jag redan fram emot nästa års event!/Lotta

Resa till Polen

Den här gången blev det jag och dottern som drog iväg och Polen var vår destination. Att hinna med denna stad på två dagar är ju inte möjligt och eftersom både dottern och jag är mycket shoppinggalna så blev det mycket sånt, för kläder är billigt i Polen! Men lite kultur hann vi med.

Gnomer i Wroclaw

Konstigt träd

Fin kyrka

Kärleksbron Most Tumski där förälskade par erkänner sin eviga kärlek för varandra genom att fästa hänglås på bron. Nycklarna kastas i älven och du kan se dem skina i solen under vattenytan. 

Floden Oder som startar i Tjeckien och rinner genom Wroclaw

Vi bodde på ett hotell som heter Park Plaza Hotell, såg skitfint ut på bild när jag bokade men jag skulle säga att det var som ett Scandichotell, så förstår ni!!

Utanför hotellet flyter Oder och där var det många svanar, både par med ungar och utan ungar

Efter fyra dagar i Polen var vi åter tillbaka till Sverige och Malmö och jag hade bestämt mig för att stanna över natten och åka hem på måndagsmorgonen så jag fick lite tid med mina godingar, Wilma och Majken!

Ja, nu har jag ju varit ute och rest ganska mycket, på två år har jag hunnit med Kroatien, London, Cypern och nu Polen, vart det bär hän nästa gång, ja det vete katten, men jag har ju ett drömresemål och det är ju Paris! Ska jag försöka se innan jag vänder upp näsan, hahahaha!

Den här veckan sedan jag kom hem har jag hunnit med 6 träningspass så nu är jag nöjd tills nästa gång och det börjar på måndag och fortsätter till lördag kväll, på lördag är det nämligen Body Gym & Relax tredje hälsoevent och jag har varit med på de två första och självklart är jag ju med även på den tredje.

Fyra klasser har jag anmält mig till, dagen börjar kl 9.30 med Anna och Ingela och jag är övertygad om att det blir en fartfylld timme inne i mässhallarna, sedan ska jag gå på lyftteknik och boxning och Hiit with a twist med Anders och Pontus och så har jag anmält mig till föreläsningen, får se om jag hoppar den och ägnar lite tid åt återhämtning och iordningställande inför middagen som startar kl 17.00!

Återkommer om denna dag/Lotta

Min träning

För snart 4 år sedan bestämde jag mig för att börja träna, jag var då nästan 58 år och jag drog med mig syrran också!

Då trodde jag nog inte att jag skulle nå så långt som jag faktiskt har gjort…idag kör jag minst 5 pass i veckan, HIIT, Tabata Kondition, Tabata Styrka och då och veckans intensivpass på Body gym & Relax i Vimmerby…

Min kondition har gått från botten till toppen, benen är starka, det jag fortfarande har problem med är vikter över huvudet, klarar bara 10 kg i militärpress, men jobbar på det.

Men ett som är säkert det är att jag älskar detta med träning, främst cirkelträning men då och då tränar jag själv i gymmet och då främst styrketräning oftast i form av marklyft som är en kanonbra  Helkroppsövning.

Jag har faktiskt sprungit lite också, t o m milen! Något jag inte klarade när jag var rökare, klarade knappt att springa i utställningsringen.

Så inga ursäkter håller att man är för gammal för att träna utan det kan man börja med närsomhelst.

Visst har man mål med sin träning och om man sedan kommer dit är en annan historia!

Nu ser jag fram emot att åka till Polen och Wraclow med min dotter torsdag-söndag! Är ju inte överförtjust att flyga men ett måste om man ska komma fram på ett snabbt sätt.

/Lotta

Visst gör man väl allt för sin hund!

Hittade denna text på en av mina hårddiskar och jag är så glad att jag skrev ner detta, Tjorven var för mig en once in a lifetime dog, även att alla mina hundar betyder och har betytt allt så finns det vissa som har en särskild plats och det hade Tjorven!

09:05 2004-01-03

Min älskade Tjorven är borta, igår fick jag ta bort henne.

I oktober kände jag en knöl i hennes mage och åkte till V-by veterinärstation och röntgade henne och hon hade en stor knöl i magen, 30 oktober var jag i Linköping med henne och hon opererades hade en stor tumör i mjälten som även hade penetrerat till andra organ så dom tog bort hennes livmoder också. Cancerformen hette hemiangiocarcom, en av de värsta sorterna. De gav henne cirka 2 veckor att leva.

Men efter några veckor tyckte jag ändå att hon mådde bra, hon slutade gräva vilket tydde på att hon inte hade ont. Annandag Jul åkte jag upp till Helene och dagen efter ringde Sten och sa att Tjorven inte kunde resa sig, hade kissat och bajsat på sig, jagkom hem på eftermiddagen men då mådde hon bättre och blev helt återställd men var väldigt bukig, vilket jag senare fick förklarat att det troligtvis var vätska.

Hon hade flera återfall varav ett på nyårsafton då hon även sjönk kraftigt i temperatur till 36.5 och var jättekall på kroppen, jag lindade in henne i filtar och efter ett par timmar var hon återställd igen, hon hade återigen nyårsdagen ett anfall och sedan i går på morgonen efter en ny attack beslöt jag att det skulle vara slut på lidandet så jag ringde Tom som kom ut vid 12-tiden.

Då mådde Tjorven återigen bra men hon fick till att börja med Plegisil och det fick verka cirka 20 minuter och vid det tillfället var hon helt borta vilket kändes skönt, hon låg i mitt knä hela tiden, var väl lite orolig först innan sprutan verkade helt ut.

Sedan rakade han henne på benet och hon fick 3 stora injektion narkos och hon somnade in så lugnt och fint.

Hon fick ligga på golvet i vardagsrummet hela eftermiddagen tills Sten kom hem och jag hade grävt graven och vi la ner henne och hon hade den gröna fleecefilten, en orange filt samt det stora lapptäcket, min gula tröja och hennes matskål. Över la vi stora stenar och sedan satte jag ner ljuslyktorna jag fick av Martin och Helena i julklapp och tände dom och Kerstin hade köpt blommor som jag lade på graven.

Nu vilar Tjorven i lugn och ro i hönsgården och jag hoppas hon har det bra och kommer till hundhimlen snart.

Sov gott min älskade Prinsessa, kram och puss från mamma

Golden retriever

2005 köpte jag en jättefin hanvalp från Norge, Chaveni Watergate som jag döpte till Robin, han är barnbarn till Helene Strömboms fina Rossmix Rugger, Kevin

Tyvärr gick det så illa att han var steril så jag bestämde mig för att
sälja honom pga detta men han fick ett fint liv hos Annette och Jörgen i Hovmantorp! Idag är han 13 år och 3 månader.

Trots att jag har slutat med uppfödningen sedan 6 år tillbaka, så kommer det små brev i e-posten både tråkiga och glada, men har man gett sin hund ett långt liv, till skillnad från människor som tar bort dom alldeles för tidigt, pga att man kanske vill köpa sig en ny hund, ja, då är det helt okey för mig att läsa eller få ett telefonsamtal där dom berättar att deras hund har fått somna in.

Fick från Margareta Freden, skäms att säga men jag kommer inte ihåg henne, men de valparna var födda 1999 och hunden hette Goldblossoms Great Pleasure och kallades för Zola, han blev nästa 15 år gammal. Det värmer mitt uppfödarhjärta som naturligtvs fortfarande finns kvar.

Ja, rätt som det ärså dyker dom säkert upp i mitt minne.

Ja, nu går vi mot hösten och det har ju varit en alldeles för varm sommar men snart kommer vi säkert börja gnälla för att det är för kallt, ja det är väl så vi är skapta.

/Lotta

 

Det du inte gör idag kan vara försent imorgon