Lördagsmorgon=HIIT=högintensiv intervallträning

Jag svettig och dan efter avklarat pass i vår fina HIIT-sal!

Jag gillar ju egentligen att sova på morgnarna men jag tänkte ändå att jag skulle prova att vara med på Ingelas lördagsmorgnar kl 9! Och jag är fast. Det är så otroligt skönt efteråt, massa energi och så är det ju också den här dagen jag äter lite mer ’’onyttigt’’ och kan numera med gott samvete göra det😁

Dagens pass var indelat i två tior så vi körde först ena tian 2×30 sek och mellan tiorna hade vi en hel minuts vila!!!

Som avslutning, som alltid, fick vi 1 minuts burpee och jag gjorde 12 stycken, jättenöjd men kunde säkert gjort några fler men då får vi tänka på att vi först kört skiten ur oss i en timme! Nu gör jag ju också burpees mer korrekt med bröstet ända ner i golvet och klapp över huvudet när jag hoppas upp.

idag är jag nog mest nöjd med grodhoppen, tror att jag blivit mycket rörligare i höfterna vilket gör att jag kommer längre ner och får bra swing när jag skjuter mig iväg.  Sedan är ju min kondition super, jag kan jobba bättre bu med hög puls!

Ja, resten av dagen blir hämtning av gran, tänkte baka en mjuk pepparka på plåt med kokos på, sedan är det väl dax att börja städa lite, det är ju snart jul!

Fredagsfys och fredagsmys

Veckans häftigaste pass, ja det är tabata 35 minuter på Body Gym & Relax, inget annat att orda om det, vet inte varför men det är en härlig stämning, kanske för att det är fredag. Här är innan passet börjar, jag brukar alltid vara först eftersom jag vill stå där jag brukar, nu tror jag inte det är så stor risk att någon tar ”min” plats för jag står precis framför Ingela, hahahahaha!

Dagens pass var mycket ben och mycket puls och jag var totalt genomsvett när jag var klar. Har börjat med att stretcha bröstmuskeln och märker att den högra är mer ansträngd än den vänstra, får hoppas att det kan lossna där för jag har ju en del problem med min högerarm som inte är lika stark som den vänstra.

Jag gillar ju att fota månen och häromdagen när det var fullmåne var det även supermåne men jag tyckte den var lika stor som vanligt men däremot dagen efter var den större, hmm!

Men det är helt otroligt att kunna se den trots att den är 40000 mil bort.

Imorgon blir det ett tidigt HIIT-pass kl 9.00 så då får jag ställa klockan men det gör absolut ingenting för det passet med Ingela är något extra, jag gillar ju när det är hårt och mycket puls, en enormt skön känsla efteråt och jag får massor av energi när jag tränar tidigt på morgonen så att jag får ställa klockan en gång i veckan gör absolut ingenting.

Ja, snart bara två veckor kvar till jul och idag har jag varit och köpt årets julskinka, 4,5 kg blev det, en rund och fin skinka som jag i år ska göra annorlunda, jag ska inte koka den i vatten som jag brukar utan göra den i ugn, har fått recept från Glada utegrisar i Brantestad så det ska bli spännande.

Nej nu tar vi kväller, dags att glo lite på tv och dricka te.

 

Ny vecka, nya möjligheter……

 

Ny vecka, nya möjligheter, ja så kan man ju se på det. Men alla veckor är ju egentligen likadana men när det är något nytt tror vi oftast att det ska bli bättre men det blir inte bättre än man själv gör det.

Den här veckan i alla fall börjar med  ett härligt väder ute, 3 minusgrader, hög luft och ett lager av frost på träd och buskar och flickorna, Ashley och Miranda och jag tar vår dagliga morgonpromenad i skogen som är ett bra sätt att väcka liv i kroppen

Ashley och Miranda på vår bro över Stångån

När vi kommer hem väntar frukost till både mig och tjejerna och det vet dom om för när jag släpper dom när vi kommer tillbaka är det full fart in i huset, kul att se. Problemet är bara att när vi går lite senare på dan tror dom att det även då är mat!! Ja, hundar har ju inte samma tänk som vi har och det är väl tur det.

Utsikt från bron bort mot där vi bor

Så här vackert var det i dag och man får passa på att njuta av det, ingen snö som ställer till massa elände.

I kväll är det veckans första träningspass på Body och det är ett av mina favoritpass, nämligen HIIT-tabata med Anna, ett pass fyllt av puls, styrka, teknik, ja helt enkelt underbart.

Ska hinna med ytterligare 4 pass den här veckan. Har haft en infektion i kroppen några veckor men inte så jag har varit sjuk, sådär inte sjuk men inte heller frisk, det är jobbigt, bättre då att det blir ordentligt.

En liten gran täckt av frost

Ja, idag tog jag med mig kameran, det är inte så ofta numera, tänk så mycket jag har fotat men nu blir det inte så mycket, måste skärpa mig, jag tycker ju så mycket om fotografering.

HIIT

Jag i HIIT-salen på Body strax innan passet börjar

HIIT står för High Intensity interval training där man tränar både styrka och kondition, finns i olika nivåer, bas, medel och intensiv.

Mitt första HIIT pass gjorde jag för två år sedan och kan säga att jag trodde jag skulle avlida, hade bara kört coreträning och easy line tidigare men ändå drömmande tittat genom rutan när de andra körde HIIT att dit vill jag.

Jag var ju gammal (58) år när jag började träna, men fördenskull inte otränade hela livet. I skolan höll jag på med handboll, badminton, löpning, åkte dessutom mycket skidor och skridskor när jag var barn och har alltid tyckt om att röra på mig och utmana mig, men när jag första gången satte min fot på ett gym skulle jag fylla 58 år!

Kommer ihåg när jag anmälde syrran och mig och skrev: vi är två äldre damer……..och vi började med easy line

Idag 3,5 år senare har jag gjort många, många HIIT-pass, har t o m provat på amrap (as many rounds as possible)

Ett HIIT pass kan bestå av allt från 10 stationer till 21, 30 sekunder, 45 sekunder, flera varv, men det viktigaste för mig när jag tränar är att jag först och främst ska utföra övningen på ett korrekt sätt, använda rätt muskler och sedan ska jag drypa av svett, då känner jag att jag har gjort vad jag förmår och det får mig att känna en enorm tillfredsställelse

När jag kom till Body Gym & Relax för 2 år sedan hade jag tränat HIIT cirka 6 månader men kände snabbt att jag utvecklades mycket snabbare där än tidigare. Idag älskar jag de passen vi brukar kalla ’’grispass’’

ikväll kl 19 är det ett av mina favoritpass med instruktör Ingela Koponen, som är min absoluta favoritinstruktör. Hon har ett driv och  engagemang gentemot oss som tränar som jag inte upplevt tidigare. Ja hon är helt klart bäst! Men det finns flera kanonbra instruktörer på Body men Ingela står på ett sätt ändå överst.

Så nu laddar jag för kvällen med bra mat och jävlar anamma!

Tabata

 

I tabatasalen på nedre plan, strax innan passet börjar

Idag är det tabata, en träningsform jag fullkomligt älskar!

När jag var på träningshuset hade jag deltagit i några tabatapass men det var först när jag bytte gym och kom till Body Gym & Relax som tabatan fick grepp om mig.

Det är en väldigt konditionskrävande träningsform och har man inte kondition från början så lovar jag att man får det.

Man gör två övningar 4 gånger, totalt 8 gånger, 20 sekunder på varje och 10 sekunders vila mellan. Det kan t.ex vara burpee och höga knän.

Jag går på 3 tabatapass i veckan fast på måndagarna har vi HIIT-tabata där även styrkeövningar ingår och två av passen är oftast med bara sin egen kropp som verktyg.

På måndagarna är det 60 minuter, på onsdagen är det 45 minuter och på fredagen är det 35 minuter.

Anna Kindström håller i HIIT-tabata och Ingela Koponen håller i tabatapassen. Två instruktörer som levererar max av sig själva.

Väldigt viktigt vid all form av träning.

Kan säga att tack vare tabatan kunde jag börja springa igen. Man jobbar hela tiden med hög puls och det är inte det enklaste i början att prestera med hög puls, men det lär man sig varefter konditionen blir bättre.

Jag förbereder mig alltid inför mina pass, äter bra, cirka 4-5 timmar innan passet, sedan är det obligatoriskt med rödbeta/lingondricka från RÅ, som ökar uthålligheten. Naturligtvis bara rena råvaror, inga tillsatser.

Januari

Der är inte klokt så fort tiden går, snart är januari månad slut.

Åkte till Stockholm på utställning och det var nästan 4 år sedan jag ställde sist och jag måste erkänna att jag var skitnervös men det gick himla bra och vi blev placerade på en fjärdeplats och jättefin kritik, inget ck dock. Gav i alla fall lite mersmak så nästa lördag ska vi iväg till Mjölby och Open Show, det är alltid kul, var till Östergötlands open show sist med Mirandas dotter Naranja där hon blev femma bästa tik och Mirandas dotter Sherri som blev BIS II-valp.

image

Goldblossoms Tap To Miranda (SE (u)CH) Stanroph Say Hi To Rossmix – Tap To Bermory Bay Of Glen Sheallag)

Vi har ju haft snö cirka en månad nu men efter några milda dagar så är det bara lite is kvar i skogen och det är fantastiskt att kunna hålla sin egen takt igen.

Jag har bytt gym också, för cirka en månad sedan så hade nya gymmet Body & Gym i Vimmerby gratis prova-på och eftersom de hade så dåligt med pass på Träningshuset så hoppade jag på och har blivit kvar, det var svårt i början, man är ju van vid det gamla men jag tyckte att anläggningen var mycket fräschare och dessutom är instruktörerna helt suveräna så nu är jag fast där. Kör två HIIT-pass och två Tabata-pass och i och med tabatapassen har jag ökat min kondition, så ja, jag älskert! Jobbar fortfarande med en del fett på kroppen men det går långsamt bort, haha!

Armhävningar, och då menar jag ordentliga där du går ner med näsan i backen, ja dom klarar jag inte, är fortfarande alldeles för svag i tricepsmusklerna. Men nån gång kanske.

Höll på att förlora min kamera, min Nikon D800 till bedragare, fick en ny D810 och la ut 800 på Blocket och den var nere i Belgien och vände, men lyckades med Post Nord att få dom att stoppa leveransen som tur var, så nu får den stanna kvar hemma som andrakamera. Ikväll när jag testade min 810 så upptäckte jag att AF-hjälplampan inte funkade, mycket frustrerande, så imorgon måste jag ringa Cyberphoto, tror inte det går att laga en sån sak så det blir väl att få en ny, jag har inte haft den mer än i tre veckor, mycket irriterande men tur jag upptäckte det så tidigt, det är inget roligt fotoväder nu ändån.

Nej nu får det bli over and out för den här gången/Lotta

Länge sedan………….

Jag kan ju inte skryta med att jag sitter här så ofta men nu tänkte jag faktiskt ta upp mitt bloggande igen, vet ju hur kul det är att gå tillbaka och läsa.

Sommaren gick fort och nu är vi mitt i julstöket, julafton om 2,5 vecka, men tycker ändå att jag inte har stressat, kanske beror på att de flesta julklapparna har jag faktiskt köpt på nätet, mycket smidigt och mycket billigare. Nu blir det ju inte jättemycket julklappar i år, har tänkt att för en gångs skull begränsa mig lite, ja vi får se hur det går med det??

Ja, jag håller på med min träning, räknade till att jag har gjort 50 HIIT-pass med gårdagens pass, som som vanligt var svettig och helt underbar. Jag har sedan jag började med just HIIT-träningen gått ner 5 kilo och det utan att egentligen göra avkall på något godis eller god mat, ja, nu vräker jag inte i mig massa onödigheter längre och godiset håller jag strikt till lördagarna och även den lite osundare maten, kan tycka att en gång per vecka gör varken från eller till utan det är det du äter dagligen som man ska titta på. 65 kilo i alla fall och det är jag supernöjd med, magen börjar gå mot det platta hållet och mina ”gamla” Tigerjeans kommer jag med lätthet i nu.

image

Sonen blev ordentligt diplomerad i Linköping förra lördagen, och det hela utspelade sig i Crusellhallen. Jag körde upp honom lite tidigare så jag hann med en sväng ut till Ikanohuset och fyndade en grå dress, märke Stockholm, som jag naturligtvis ska ha på mig när jag nu på söndag ska åka till Stora Stockholm och ställa Miranda i veteranklass. 9 tikar kommer att fightas om titeln Nordisk Veteranvinnare 2015.

Kl 04.00 på söndag morgon åker Bosse och jag. Återkommer om detta!

20151029_130836_0003-Redigera

Brorsan med sina tre barn, Melker, Felix och Siri och Terese, min systerdotter tillsammans med sina tre barn, Nelli, Svante och Klara och så min egen Filip och mina fyra flickor Ashley, Klara, Shane och Miranda. En härlig dag som innehöll skogspromenad, grillad korv med bröd och kaffe och kaka och mycket prat och mycket skratt!

En sak som jag vill berätta, vi ska göra om köket nästa år!!!!!!!! Rensa ut alltihopa och sätta in nytt. Håller på med planeringen på Ikeas hemsida där de har ett planeringsverktyg som heter Home Planner, där du ritar ditt kök och sätter in vad du vill ha, och jag kan lova, det kommer att bli skitbra. Vi skulle ju åkt Hurtigrutten och så skulle jag fått en Nikon D4S men jag har ändrat mig och vill istället ha ett nytt kök, det börjar bli slitet, 25 år på nacken. Så det blir spännande.

Well, nu får det bli over and out för den här gången/Lotta

Träning

Idag har jag varit på träning igen efter ett uppehåll på nästan 3 veckor och det var bara så skönt! Tog det lite lugnt och jag märkte att armhävningarna gick inte så bra som tidigare men jag vet att jag snart har tränat upp mig igen.

Det var en blandning av åldrar, jag var nästan yngst, men det var rätt skönt med tanke på att jag skulle ta det lugnt.

20150407_171741_0055-RedigeraNu ska jag snart ta en tur med flickorna i skogen och sedan kör jag klockan 19.00 igen och då är det coreträningen med Calle, det är bara mage och lite rygg.

Skönt att vara tillbaka igen, mitt mål är ju att jag ska kunna köra HIT igen.

Vädret är helt fantastiskt idag, enda problemet är att det är folk borta vid stugan vid Andersbo och deras hundar står ju numera i hundgård men man vet ju inte, mina tikar löper ju nu så jag får hoppas att hundgården är ordentligt byggd! Usch!!

Over and out/Lotta

 

Påsken

Påsken 2015 har bjudit på mycket god mat och härligt umgänge med barn, barnbarn och svärson.

20150405_174405_0030

Vädret har varit ganska kallt men helt okey ändån. På långfredagen tog Sten och jag med oss Wilma till Kalles Lek & Lattjo där vi tillbringade några timmar bland, rutschekanor, bollar och andra roliga saker till både Wilmas och vår glädje. Vi avrundade med pizza på Piri Piri tillsammans med sonen, dottern och svärsonen.

20150403_125358_0066 Mossa och Wilma åker rutschekana!!

20150405_172934_0024

Wilma plockar blåsippor och vitsippor på Gastkullen!

20150405_180616_0054Här har pappa Daniel målat och Wilma har gått i leran!

Imorgon är det vardag igen och på onsdag ska jag ta tag i min träning igen efter maginfluensa och ont i benet, för stunden så är det bra i benet, får hoppas att det håller i sig.

Nästa vecka åker Sten och jag ner till Malmö och är barnvakt några dagar, ser vi fram emot.

Over and out/Lotta

En liten sväng

Vädret var väl inte det bästa när jag bestämde mig för att ta en liten biltur i skogarna runt Rumskulla, men det är så skönt ibland att bara åka iväg, snigla sig fram i 10-20 km/tim och rispåsen på dörren och kameran i knät!

Min ambition var aldrig att få till något pangkort utan bara få eventuellt se och uppleva lite djur i naturen.

20150329_184558_0010Det här tranparet fick jag jaga lite pga att de först var på fel sida för bilen har bestämt sig för att bråka med framrutorna så jag fick inte ner rutan på passagerarsidan så jag fick vända så jag fick rätt sida mot paret. De var väldigt långt bort och som sagt min ambition var inte at ta något pangkort, vilket det heller inte blev men de fastnade på sensorn i alla fall!

Jag såg några korpar i ett träd, lite rådjur, massa spår av vildsvin och mullvad.

I kväll var det dax för finalen i Farmen och tur var väl det, mycket tjafs har det varit i årets Farmen tycker jag och mycket hemska kommentarer om de olika farmarna på Facebook.

Jag tycker i alla fall att Örjan var en mycket värdig Farmare.

Min träning har blivit lidande pga magsjukan som satte sig ganska djupt i mig, är inte riktigt bra än, men förhoppningsvis så blir det bara bättre och bättre.

Nästa vecka är det påsk och jag väntar hem barn, barnbarn och svärson och på fredag ska mommo och mossa och Wilma gå på Kalles Lek & Lattjo som vi ser fram emot.

Klockan har vi ställt om och att gå och lägga sig en timme tidigare blir nog svårt så klockan blir nog ganska mycket innan jag slår igen de blå!

Over and out/Lotta

 

Det du inte gör idag kan vara försent imorgon